Rendkívüli Közgyűlés – Fazakas Attila beszámolója

Rendkívüli Közgyűlés – Fazakas Attila székesfehérvári önkormányzati képviselő a Facebook oldalán tette közzé az üléssel kapcsolatos beszámolóját.

= Rendkívüli Közgyűlés – rövid beszámoló

🟡 A napokban ellenzéki képviselőtársaimmal benyújtott játszóterek nyitvatartásával kapcsolatos előterjesztésünket köv. alkalommal tárgyalja a Közgyűlés. Lényege: 22:00-06:00 között a paneles játszóterekre tilos legyen a belépés. Legyen vége az italozásnak, szemetelésnek, hangoskodásnak, a nyári melegben a panelben élők is tudjanak nyitott ablaknál pihenni.

🟡 Ugyancsak köv. alkalommal tárgyaljuk a PET palackok Városházán történő visszaszorításáról szóló kezdeményezésünket.

🟢 A fehérvári Tűzoltó-parancsnokság beszámolóját követően, megköszöntem a tűzoltók munkáját.

🟢 A Gazdasági Program felülvizsgálatánál többek közt jeleztem, hogy örülök a párhuzamosságok kezelésével, a várhatóan átláthatóbb, hatékonyabb struktúrának
rávilágítottam a Fejérvíz vesztességére, rákérdezve a kiútra (fideszes adó, állami díjszabás, növekvő anyagköltségek)

🟢 Németh László szakbizottsági tagunk kérésére, aki egyben a Fejér megyei Építészek Kamarájának elnöke, a településkép védelméről szóló rendelet visszakerül bizottsági szintű megtárgyalásra.

🟢 Az iskolai „Épületek energetikai korszerűsítése” pályázat kapcsán rákérdeztem a szakmai tartalomra (többek közt arra, hogy egységesen miért 50KWp teljesítménnyel számolunk; az épületek tetőszerkezete elbírja-e ~300 m2-res napelemet). Örülök a fejlesztéseknek!

❌ Ellenzéki képviselőtársam felszólalt és közösen nem szavaztuk meg a Balettszínház részére bérleti konstrukcióban átadott 3 lakást (5 évre), hiszen sok bajba jutott fehérvári családnak is kellenének ezek a lakások.

🟢 Megszavaztuk a Depónia 1 lakásra szóló bérlőkijelölési jogát.

❌ Nem támogattuk különböző városi ingatlanok eladását (többek közt a Szt. Vendel utcai ingatlan eladását, ahol nagy valószínűséggel egy újabb fizetős magánorvosi intézmény fog működni).

🟢 Támogattuk a KÉPES program folytatását, a Corvinus Campusának környezetrendezésével kapcsolatos intézkedéseket, a Palotavárosi tavak szabadidőpark és vizesblokk kivitelezésével kapcsolatos előterjesztéseket.

#fazakasattila #székesfehérvár #közgyűlés #ellenzékifrakció

Oszd meg!
Share on Facebook
Facebook