BejegyzésekÖnkormányzat

Esetleg hatott a kritika?

A legutóbbi székesfehérvári Közgyűlésen az ellenzék napirendre kívána tűzni a Médiacentrum vezetőjének visszahívását. Az ellenzéki képviselők kimutatása szerint a Székesfehérvár Megyei Jogú Város költségvetéséből finanszírozott TV/rádió/újság/online felületek politikai tartalma az utóbbi hónapokban 82%-ban a Fideszről és politikusaikról szóltak.

Az ellenzékről lehetőség szerint negatív kontextusban esett szó, éppen ezért az ellenzéki oldal pályáztatás útján egy új, politikailag nem elkötelezett személyt látna szívesen az igazgatói székben. A kritika helytálló, hiszen a Médiacentrum nem pártfinanszírozású, hanem a fehérváriak által befizetett adóból működik, arról nem is beszélve, hogy jelenlegi igazagtója a Fidesz egykori vezetője volt.

A napirend megtárgyalására nem kerül sor, mert a tárgyba vételét a Fidesz, a Válasz és a független képviselők nem támogatták.

Furcsa vagy a véletlen műve, hogy a legutóbbi Fehérvár Magazinban közzé tették Fazakas Attila önkormányzati képviselővel korábban készített interjút. Esetleg hatott a kritika?

Oszd meg!
Share on facebook
Facebook